A vesztes tipp is jó tippnek számít?!

Public, Stratégia, Fogadási alapismeretek

A profi sportfogadásnak a nyertes tippek, ugyanúgy részei mint a vesztesek! De attól, hogy egy tipp vesztes lesz, még nem jelenti azt, hogy a tippadó elemzése rossz volt, hiszen ő az esélyekre fogad!

Ez a meccs ismét az ékes bizonyítéka annak, hogy a sportfogadással csakis hosszú távon szabad tervezni és foglalkozni, mert nincs tuti tipp, csak a tudatos sportfogadás hoz eredményt, ahol a megfelelő stratégia betartása mellett, minőségi tippekre fogadunk, amelyeknél nagy nyerési esélyünk van.

Ha megnézitek a meccs statisztikáit látható hogy a portugál csapatnak minimum két góllal kellett volna nyernie. De hiába a sok helyzet, a kihagyott portugál büntető, mégis 1-1 lett a végeredmény. Lehet vitatkozni hogy pl a meccs végén valóban büntetőt ért e az a kezezés amellyel egyenlített Irán, de ennek igazából nincs jelentősége. (ezt gondolta a bíró is hogy a meccs végén már befújhatja mert a továbbjutás szempontjából nem számít.)

Akkor most ez a tipp rossz volt? Tehetjük fel a kérdést.. De a válasz sokak számára meglepő lehet: A tipp tökéletes volt a profi fogadók számára akik hosszú távon gondolkoznak, és ismerik a variancia fogalmát.

Hogy miért?
Mert a portugál csapat 100 meccsből minimum 65-70 alkalommal biztosan megverné Iránt. Azaz 65-70% felett az esély a nyerésre. Tehát ,ha te profi fogadó vagy és hosszútávon csak ilyen mérkőzésekre fogadsz, ahol ekkora esély van a nyerésre, akkor a tippek biztosan profitot hoznak összességében. A lényeg tehát az, hogy a tippadó feladata/munkája kiválasztani azokat a tippeket ahol jó esély van a nyerésre! Pl. A legjobb tippadók 60-65%-os találati aránnyal rendelkeznek hosszú távon. De ezt nem azt jelenti hogy a tippjeik 35-40% rossz volt, vagy épp gyengébben dolgoztak! A vesztes tippek mögött ugyanaz a tudás, minőség, munkaidő stb. van mint a nyertesek mögött! De mint ebben a példában is láthatjátok, hiába, volt sokkal jobb a Portugál csapat, hiába szól a statisztika a több gólos Portugál győzelem mellett, mégsem történt meg. Annak ellenére nem hogy a fennálló információk alapján a tippnek nagy eséllyel nyernie kellett volna! De az eredményt sok külső tényező befolyásolja, mint pl egy büntető, egy lesgól, egy kiállítás, vagy épp pont nem megy a csapatnak aznap. De ha mindig az esélyesebbre fogadunk (megfelelő odds mellett) akkor hosszú távon biztos profitot fogunk elérni!

A weboldalunkon sokszor olvashatjátok, amikor arról arról írok, hogy a legjobb tippadóknak is lesz mínuszos hónapja, aminek pedig az az oka, hogy hiába adnak jó nyerési eséllyel rendelkező tippeket, néha előfordul, hogy az ilyen és ehhez hasonló tippek összetorlódnak, és ennek következtében egy adott hónap (időszak) veszteséget hoz. (Természetesen itt a profi, hivatásos és nagyon jó tippadókról van szó, nem pedig a hobbi facebookos szerencsevadászokról illetve hasonló társaikról)

Viszont hiába lesz gyenge hónapja egy ilyen tippadónak, mivel többségében profitos hónapjai vannak, azok bőven fedezik ezt a kis visszaesést azaz kompenzálják azt, és a követők szép profitot tudnak elérni ha több hónapot vizsgálunk egyben (Hosszútáv). Legalábbis azoknak, akik megértik, hogy rövid távon a szerencse befolyásolhat, de hosszú távon a tudás és a profizmus dominál. (Természetesen ezt a cikket kicsit lerövidítettem hogy könnyebben befogadható legyen mindenki számára, tehát lehetne benne pontosítani pár dolgot, de szerintem a lényeg mindenki számára át fog menni.)

A döntés most a TE kezedben van!

Veszteséges szerencsejátékos maradsz,
vagy eredményes PROFI sportfogadó leszel!?

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Héra csoport információk (Próbáld ki ingyen!)

A tartalom megtekintése csak tagjaink számára elérhető. Ha már tag vagy, jelentkezz be itt: bejelentkezés, vagy regisztrálj oldalunkra itt: Regisztráció

Pénzt akarsz keresni sportfogadással?! (Olvasd végig!)

Hamarosan lejárnak az ingyenes VIP próba tagságok amelyeket még az előző hónap végén lehetett igényelni! Nagyon sokan éltetek a lehetőséggel és a visszajelzéseitekből látom, hogy a többség szép profitot hozott össze, persze ez azért egyénenként eltért, hiszen ez...

Ismét profittal zártuk a hónapot! (Ingyenes tippek augusztusi összegzés)

A FreeForLife ingyenes csoportunk 2018 januárja óta működik megállás nélkül, és ezalatt az 68 hónap alatt, csak 9 alkalommal zártunk veszteségben, 59 hónapot pedig nyereséggel hoztunk le! Az elmúlt 22 hónapból 21-et zártunk profittal, ami brutálisan jó eredmény! Sok...