Mit jelent, ha a tippeknél változnak az oddsok és a lineok?

Public, Stratégia, Fogadási alapismeretek

 

Mit jelent az számunkra, ha változnak az oddsok és a lineok a tippeknél?

Az odds tulajdonképpen egy nyeremény szorzó egy adott (sport)esemény kimenetelére, ami megmutatja számunkra, hogy egy adott téttel mennyit nyerhetünk. Pl.: 1.95-ös odds változik 1.875-re. (Ennyi információ az oddsról bőven elég, hogy megértsétek a cikk lényegét) A line kifejezés pedig vonatkozhat ponthatárra (Pl kosárlabdánál 125,5 pont felett/alatt módosul) vagy épp hendikepnél -0,5-ről változhat pl -0.75-re. Góloknál pl 2,25 gól felett helyett 2,5 gól felettre.

Ha valaki minőségi tippeket fogad, amelyekben nagy érték van az azt fogja tapasztalni, hogy a tippben szereplő odds vagy line idővel gyengül. Ha valaki pedig rendszeresen az ellenkezőjét tapasztalja, azaz, hogy az odds/line erősödik, vagy épp nem észlel változást, biztos lehet abban, hogy sok profitot nem fog elérni azokkal a tippekkel vagy többnyire veszteséget termel. Tehát akkor fogadunk jól, ha a fogadásaink a meccs kezdéskori „záró odds/line” felett vannak. (Mínuszos hendikep esetén akkor fogadunk jól, ha a záró hendikep magasabb, pluszos hendikep esetén pedig, ha a záró hendikep alacsonyabb) Minél gyorsabban fogadunk és minél jobb a fogadott odds/line a záró odds/line-nál annál nagyobb profitot fogunk hozni a jövőben.

Persze ideig-óráig előfordulhat egy-egy elemzőnél, hogy stabilak maradnak az oddsok, de hosszú távon (és mint tudjuk a sportfogadás hosszú távról szól) az iroda elkezdi korrigálni az oddsokat lineokat mivel látja, hogy nagy érték van a tippekben és nem fogja hagyni, hogy ilyen lyukak legyenek a rendszerben ezért korrigálni fog. Tehát aki olyan tippeket szeretne fogadni, amelyekben nagy érték van és nagy profitot lehet elérni hosszú távon, az ezzel a változással bizony találkozni fog. Tény, hogy emiatt nem ugyanazt a profitot érjük el, mint az elemző, de még így is bőven a sokszorosát érjük el annak, mintha olyan tippeket fogadnánk hosszú távon, ahol nem változnak az oddsok.

Minél kisebb fogadási piacról beszélünk annál gyorsabb az oddsok és a lineok mozgása, de ez azt is jelenti egyúttal, hogy jóval nagyobb érték van a tippekben ezért kisebb odds és line változással is fogadhatóak, hiszen még úgy is jó profitot érünk el.

TOP Ligáknál..

A top ligáknál az odds mozgás legtöbb esetben minimális, mivel az irodák a rendelkezésre álló millió információból nagyon pontosan be tudják lőni az esélyeket, és ebből következik, hogy emiatt nagyon nehéz megverni az irodákat ezen a szinten. Persze a legjobb tippadók erre is képesek, de a nagy ligás tippadók követéséhez komolyabb szakmai felkészültség kell a fogadók részéről is, hiszen ezeknél a „nagy ligás” tippadóknál kisebb profit érhető el jóval nagyobb variancia, illetve profit ingadozás mellett. Persze ennek is megvannak az előnyei hiszen jóval nagyobb tétekkel lehet fogadni, illetve jóval több idő áll a rendelkezésre a fogadáshoz, mivel az oddsok lassabban változnak. A nagy ligás/piacos tippeket Bróker irodában célszerű fogadni, hiszen ott kapjuk a legjobb oddsot! Illetve aki csak kis ligás/piacos tippeket fogad, annak mindenképp javasolt követni kiegészítés képpen nagy ligás tippeket is, hiszen akkor jóval később fogják korlátozni a tétméretét, ezáltal sokkal több profit nyerhető el az Európai típusú irodáktól, mint pl. a Bet365, 22bet, Melbet stb.

Attól, hogy valaki top ligára fogad nem azt jelenti, hogy nagy az adott fogadási piac, hiszen pl. lehetőség van fogadni a bedobások számára vagy lesekre stb. Barcelona meccseken is, de az már kis piacos fogadás és sokkal gyorsabban változik az odds mint pl ha gólokra vagy győzelemre fogadnánk. Természetesen az is igaz, hogy minél kisebb ligára fogadunk annál kisebbek a fogadási piacok is.

Összegezve

  • Az odds és a line gyengülése azt jelzi, hogy minőségi tippet fogadunk!
  • Bármilyen tippadó csoportról, elemzőről, vagy tippről is beszéljünk mindig törekedj arra, hogy minél gyorsabban fogadd meg a tippet, hiszen a fogadási opciók minőségi tippeknél idővel romlanak. Minél lassabban, illetve később fogadsz meg egy tippet, annál kisebb profitot hoz. Tehát „Az idő pénz!”
  • Minél kisebb ligára/piacra fogadunk annál nagyobb eltéréssel lehet megtenni a tippet! Törekedjünk arra, hogy az ajánlott odds körül fogadjunk és inkább a line-on változtassunk kicsit minthogy túl nagy odds különbséggel fogadjunk! Például: Győr nyer -0,25 Ázsiai hendikeppel 1.9 oddsal. Az odds lecsökken 1.675-re akkor célszerűbb megfogadni a tippet -0,5 Ázsiai hendikeppel az ajánlott oddshoz hasonlóan, vagy kosárlabdánál +5 helyett +2 hendikeppel, illetve ponthatárnál 125,5 felett helyett, 128,5 felett. Minél magasabb oddsról beszélünk annál nagyobb eltérés fér bele. Pl. 4,5 helyett 4.0 stb.
  • A különböző fogadóirodák különböző oddsokat kínálnak ugyanarra a fogadásra ezért nagyon fontos, hogy mindig annál az irodánál fogadj, amit javaslunk.
  • Néhány iroda idővel gyengébb oddsokat kínál a nyerő fogadóknak vagy azoknak, akik többségében kisebb ligákra fogadnak. Ezért célszerű összehasonlítani az oddsot egy tippnél mielőtt, illetve miután beléptünk az irodába! (Pl, 22Bet, Melbet, 18Bet)

 

 

A döntés most a TE kezedben van!

Veszteséges szerencsejátékos maradsz,
vagy eredményes PROFI sportfogadó leszel!?

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Héra csoport információk (Próbáld ki ingyen!)

A tartalom megtekintése csak tagjaink számára elérhető. Ha már tag vagy, jelentkezz be itt: bejelentkezés, vagy regisztrálj oldalunkra itt: Regisztráció

Pénzt akarsz keresni sportfogadással?! (Olvasd végig!)

Hamarosan lejárnak az ingyenes VIP próba tagságok amelyeket még az előző hónap végén lehetett igényelni! Nagyon sokan éltetek a lehetőséggel és a visszajelzéseitekből látom, hogy a többség szép profitot hozott össze, persze ez azért egyénenként eltért, hiszen ez...

Ismét profittal zártuk a hónapot! (Ingyenes tippek augusztusi összegzés)

A FreeForLife ingyenes csoportunk 2018 januárja óta működik megállás nélkül, és ezalatt az 68 hónap alatt, csak 9 alkalommal zártunk veszteségben, 59 hónapot pedig nyereséggel hoztunk le! Az elmúlt 22 hónapból 21-et zártunk profittal, ami brutálisan jó eredmény! Sok...