Fogadási útmutató

01 . Mielőtt elkezdesz fogadni!

Ahhoz, hogy profi és eredményes sportfogadó váljon belőled, szükség van arra, hogy ezt a fogadási útmutatót elolvasd és lépésről lépésre kövesd! Ne feledd, a profitod mértéke attól függ, hogy milyen komolysággal tartod be az itt leírt szabályokat, illetve mennyire ismered ennek a tevékenységnek a főbb pontjait!

A 5 legalapvetőbb dolog, amit tudni kell a profi sportfogadással kapcsolatban:

PÉNZ– A profi sportfogadásban a pénz munkaeszköz! Ha nincs megfelelő összeg elkülönítve erre a célra akkor ezt a tevékenységet nem fogod tudni végezni profi szinten és megfelelő eredménnyel.

IDŐ– Ahhoz, hogy profitot tudj elérni, (munka)időt kell rászánnod a fogadásra, hiszen a tippeket meg kell fogadni, azaz dolgozni kell vele. 

TUDÁS– A legjobb eredmény elérése érdekében nincs szükség speciális képességekre, csak annyi a dolgod, hogy az általunk leírt szabályrendszert betartva, lehetőleg minél gyorsabban fogadd meg a tippeket az ajánlott irodánál.

PROFIT– A profi sportfogadás olyan, mint a befektetés, azaz szakértők információi alapján megfogadjuk a legesélyesebb opciókat, amelyek hosszabb távon komoly bevételt hoznak. Fontos, hogy megértsd a profit ingadozik és több hónap eredménye (hosszútáv) fog számodra reális eredményt mutatni.

REÁLIS ELVÁRÁSOK – Ha 20€-val akarod megváltani a világot akkor nagy eséllyel csalódni fogsz! Azaz az elvárásaidat igazítsad a valós paramétereidhez. Tűzz ki reálisan elérhető célokat!

02. Melyik fogadóirodáknál fogadj?

Ez a kérdés igazából nem kérdés! Hiszen pontosan megmondjuk melyik csoportot melyik fogadóirodában kell követni! (Minden csoport leírásánál pontosan megjelöljük hol kell fogadnod a tippeket) A két legfontosabb tényező az oddsok, illetve maga a meccskínálat. Persze van még pár apróbb részlet, de azokat nem szükséges ismernetek.

Akik nem hajlandóak abban az irodában fogadni, amit megjelölünk, azoknak ennél a pontnál nem is szükséges tovább olvasniuk az útmutatót! 

Mi profi sportfogadók vagyunk és a legjobb eszközöket használjuk a célunk elérésére, ami a PROFIT. Ha neked a kényelem, az élvezet, a megszokás stb. a fontos akkor számodra mindegy mit és hogyan fogadsz, mert ez a tevékenység neked örökre csak egy költséges hobbi marad! 

Kezdésnek mindenképp a legnagyobb kínálattal rendelkező olyan európai típusú fogadóirodákat javasoljuk, ahol a legalacsonyabb ligákra, illetve a legkisebb piacokra is tudunk fogadni. Bővebb info: Hol fogadj?

Mindaddig fogadunk ezekben az irodákban amíg egy idő után és egy jókora profittal a hátunk mögött, belimitálja az iroda a tétméretünket pár euróban. Sokan nem tudják, hogy bizony a fogadóirodák nem nagyon szeretik a tudatos és nyerő sportfogadókat és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljük őket. Rengeteg lehetőség van természetesen arra, hogy minél tovább elkerüljük a limitálást vagy hogy több számlánk legyen egy irodánál, de erről majd később…

Miután jól felhízlaltuk a bankrollunkat nyithatunk az Ázsiai típusú fogadóirodák felé, ahol nem limitálják a fogadókat, viszont ezekkel már olyan csoportokat kell követni, amelyek speciálisan ezekre az irodákra vannak kihegyezve. Itt az átlagprofitunk igaz valamelyest csökken, de nagyobb tétmérettel fogadhatunk, ezért szükséges itt már a nagy bankroll, és egy kicsit mélyebb ismerete a sportfogadásnak.

03. Mennyi pénz (Bankroll) szükséges a profi sportfogadáshoz?

A fogadótőke (bankroll) nagyságát mindenki saját maga határozza meg annak megfelelően, hogy milyen lehetőségei vannak. Minimum 150€ (50.000F) mindenképp szükséges hiszen, ha ennél kevesebb a tőkével rendelkezel, nem lesz megfelelő mértékű profitod, amiért érdemes „dolgozni”. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ez az ajánlott kezdőtőke, hiszen akinek magasabb profit elvárása van annak nagyobb összeggel kell rendelkeznie. Ha nem €-ban van a bankrollod akkor egyszerűen csak váltsd át a saját pénznemedre az összeget és abból kalkulálj. 

A tétméretet a bankroll arányában határozzuk meg, azaz minél nagyobb a bankrollod annál nagyobb a tétméreted, illetve az elérhető profit. Ha követed a bankrollmanagement szabályait, és az általunk meghatározott stratégiát, akkor nem kell amiatt aggódnod, hogy elveszítheted a fogadótőkéd! Keresd az arany középutat és az optimális összeget válaszd! Ne felejtsd el, itt a pénz munkaeszköz, ezért a bankrollodat kizárólag fogadásra használd! Az elsődleges célunk, hogy minél nagyobb bankrollt építsünk fel. Ez akkor fog jól működni, ha nem utalgatsz ki rendszeresen a tőkéből! Ha mégis szükséges kivenned akkor a tétméretedet is újra kell számolnod! A legoptimálisabb verzió, ha felépítünk egy nagy bankrollt és csak utána kezdünk belőle kivenni.

04. Mekkora téttel kell fogadnod?

Tehát miután meghatároztad a kezdőtőkédet, kiszámolhatod, hogy milyen tétmérettel kell fogadnod. Ezen a tétméreten csak akkor változtathatsz, ha a bankrollod elért egy bizonyos szintet. Amikor csökken a bankrollod, akkor egy adott szintnél csökkentened kell a tétméretet, amikor pedig növekszik akkor pedig az adott szintnél növelheted azt. A V.I.P. csoportjainknál „Flat” azaz azonos tétméretet használunk, de ha ettől el kell térni akkor azt jelezzük az adott csoport leírásában. FIGYELEM! A legtöbben ennél a résznél hibáznak amikor nem követik a stratégiát és egy jó sorozat után ész nélkül emelik a tétméretet, vagy egy rossz széria után lecsökkentik azt. Ezért készítettünk számotokra egy táblázatot, amely pontosan megmutatja mekkora tétmérettel kell fogadni! Olvasd el ezt a blogbejegyzést, amely részletesen körbejárja ezt a témát! Ha itt hibázol, az nagyon sokba fog kerülni ezért mindenképp szánd rá az időt!

Szintek Bankroll Tét Bankroll/Tét
8. szint 1.000.000Ft 15.000Ft 66 – xx tét
7. szint 800.000Ft 13.000Ft 61 – 77 tét
6. szint 520.000Ft 10.000Ft 52 – 80 tét
5. szint 350.000Ft 6500Ft 53 – 80 tét
4. szint 225.000Ft 4500Ft 53 – 77 tét
3. szint 150.000Ft 3000Ft 50 – 76 tét
2. szint 100.000Ft 2000Ft 50 – 75 tét
1. szint 70.000Ft 1400Ft 50 – 71 tét
0. szint 50.000Ft 1000Ft 50 – 70 tét
-1. szint 35.000Ft 700Ft 50 – 71 tét
-2. szint 25.000Ft 500Ft 50-70 tét

Tipp: A legoptimálisabb tétméret az, amikor fix azaz állandó összeggel fogadsz, amelyre nincs hatással a bankrollod növekedése vagy csökkenése sem! Ilyenkor kisebb tétméretet kell választani(0,2-2%), hogy ne legyen zavaró a profit ingadozás! Pl.: A bankroll 500.000Ft ennek vesszük az 1%-át ami 5000Ft és innentől mindig ezzel a téttel fogadunk. (Ebben az esetben 100X-os tétünk van amely megfelelő biztonságot ad és nem szükséges változtatni a tétméreten.)

05. Fogadási típusok magyarázata

Bevezető

Amikor megérkezik a tipp, fontos, hogy ismerjük a fogadási típusokat, mivel egy-egy mérkőzésre rengeteg fogadási opció van és nem árt, ha kapásból tudjuk mi mit jelent, van e alternatív fogadási mód, illetve hol is kell keresni ezeket a fogadóirodákban. Igazából nagyon egyszerű a történet, hiszen készítettünk számodra egy táblázatot, ahol megtalálod a gyakran használt fogadási típusokat, azok jelölését, értelmezését és az esetleges alternatívákat. Majd pár tipp megfogadása után már rutinszerű lesz a folyamat, és gondolkodás vagy a táblázat megnézése nélkül tudni fogod miről is van szó!

FONTOS: A különböző fogadási típusok nemzetközi elnevezéseit célszerű ismerni hiszen a legtöbb profi tippadó így küldi a tippeket. Mivel a Bet365, 1xbet klón fogadóirodában a kereső funkció amúgy is csak akkor működik tökéletesen, ha a nyelvet angolra állítottuk ezért az angolul lesz kiírva. Rengeteg fogadási típus létezik ezért kiemeltük azokat, amelyeket általában használunk. Természetesen ezeknek a fogadási típusoknak a nagy része más irodákban is megtalálhatóak, de ha elkezdesz fogadni akkor nagyon hamar ki fogod ismerni magad ezen a területen. A két legfontosabb és leggyakrabban használt fogadási típus az Ázsiai hendikep és a Goal line, ezeknek a leírását külön cikkben találjátok. 

05./a. Eredményhez köthető fogadások

Játékidő eredménye 1X2 (Full Time, röviden FT) – a legismertebb fogadási típus, a mérkőzés végeredményére (hazai – döntetlen – vendég) történő háromesélyes fogadás. Pl.: Hazai győzelem (Home win), Vendég győzelem (Away win), Döntetlen (Draw)

Fogadás győztesre (Money Line röviden ML) Ezt általában amerikai sportoknál alkalmazzák (jégkorong, kosárlabda stb) ahol konkrétan csak arra fogadunk, hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést.

Dupla esély (Double Chance, röviden DC) – a mérkőzés három lehetséges végkimenetelét leszűkítjük kettőre (1X – X2 – 12). Például az 1X-nél arra fogadunk, hogy a hazai csapat nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény.

Nincs fogadás döntetlenre DNB (Draw No Bet) A neve is utal rá, a döntetlent itt kizárják a fogadásból és csak a két csapat győzelmére tippelhetünk. Döntetlen esetén a tétet visszakapjuk.

Pontos eredmény (Correct Score, röviden CS) – a mérkőzés végeredményére történő fogadás. Például: Ajax – PSG 1:1.

Félidő eredmény (Half Time, röviden HT) a félidei állásra tippelhetünk háromesélyes formában (hazai – döntetlen – vendég). Érdemes megjegyezni, hogy az irodák a félidei állásra is kínálnak dupla esélyt (1X – X2 – 12) és félidei pontos eredményt is. Például: Ajax – PSG 0:0.

Félidő/Vége (Half Time/Full Time, röviden Ht/Ft) – ez két tippet is magába foglal, hiszen a félidei állás mellett, a végeredményt is ki kell találnunk. Összesen 9 kimenetel közül választhatunk (Félidei állás/Végeredmény – 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X).

“Európai”Hendikep (“European”Handicap, röviden EH) – a standard hendikep fogadásnál az egyik félnek egy, vagy több gólos előnyt adnak, amit a végeredményhez hozzászámolnak. Például a PSV játszik az Estoril csapatával az Európa Ligában, és az Estoril kap egy gólos előnyt. Ilyenkor fogadhatunk arra, hogy a hollandok még így is nyernek, ami így fest például a bet365 kínálatában: PSV (-1). Továbbá van lehetőségünk ilyenkor döntetlenre fogadni, amit így találtok: Döntetlen – Estoril (+1). Ez a fogadás akkor nyertes, ha egy góllal nyer a PSV, tehát ledolgozza az egygólos, elméletben lévő hátrányát. A harmadik lehetőség ilyenkor ez: Estoril (+1), tehát a portugál kiscsapat a valóságban legalább döntetlent ér el, vagy nyer.

Szögletek és lapok

Ázsiai szöglet (Asian Corners) – arra tippelünk, hogy egy adott határ alatt vagy felett lesz e a mérkőzésen a szögletek száma. Pl. 9,5 felett, ha 10 vagy annál több szöglet lesz nyerünk. Előfordul olyan is, hogy a határ nem tört szám, hanem egész. Pl. 9 alatt, ha 8 vagy kevesebb szöglet lesz akkor nyerünk, ha pont 9 akkor a tét visszajár, ha pedig 10 vagy több vesztettünk.

Fontos: Ha tört szám van az ázsiai szögletnél a határ pl. 9,5 akkor ez tulajdonképpen ugyanazt jelenti, mint a Corners 2-way vagy a sima Total corners, viszont az odds mindig jobb lesz! 

Szögletek száma (Total Corners) – értelemszerűen itt a mérkőzésen elvégzett összes sarokrúgásról van szó. Nem egész határokat adnak meg, amiknél vagy többre, vagy épp kevesebbre tippelünk, tehát két kimenetele lehet a fogadásunknak.

Összesített szögletek (Corners) – a bet365 kínálata a legszélesebb a szögletekre történő fogadásban. Ennél a kategóriánál három kimenetelt adnak meg számunkra. Például: 10 felett – Pontosan 10 szöglet – 10 alatt.

Alternatív szögletek (Alternative Corners) – szintén a bet365 sajátja, aminél néhány szögletszámot kínálnak (pl. 8, 9, 10, 11 szöglet), és ezek mindegyikénél három lehetőség közül választhatunk (felett – pontosan – alatt).

Csapat szögletek (Team Corners) – úgy működik, ahogy a csapat gólok is, tehát a választott mérkőzésen az egyik fél által elvégzett sarokrúgások számára tippelhetünk, kétesélyes (alatt/felett) formában.

Elsőnek éri el szögletek (Corner Race) – a két csapat közül mely csapat éri el előbb, a megadott határszámot. Például arra tippelünk, hogy a Tottenham éri el előbb a 3-at. Ez a fogadás akkor nyertes, ha az angol csapat előbb végez el 3 szögletet, mint az ellenfele.

Büntetőlapok száma (Number of Cards) – a mérkőzés során összesen kiosztott lapok (sárga, piros) számára fogadhatunk. Nem egész határt használnak itt is, így vagy alattra, vagy felettre tehetjük a voksunk.

Lesz piros lap (Red Card given) – különösebb magyarázatra nem szoruló két kimenetelű fogadás.

05./b. Fogadási típusok – Ázsiai hendikep

Ázsiai hendikep (Asian Handicap röviden Ah.) ​

Talán az Európai hendikepről már hallottatok korábban, aminek a lényege, hogy az egyik csapatnak/versenyzőnek gól/pont előnyt vagy hátrányt adunk. Bár az Ázsiai hendikep jelölése eltér, de a lényege tulajdonképpen ugyanaz, viszont jóval több fogadási lehetőséget biztosít. A jobb tippadók, ezt a fogadási formát részesítik előnyben már jó par éve, mivel nagyobb mozgásteret biztosít és ezáltal több profit érhető el.

A Bet365 néhány ázsiai hendikepet kicsit másképp jelöl, ezt alul a táblázatban megtaláljátok! Illetve a Bet365-nél, ha megtaláltuk a mérkőzést akkor az oldal közepén látjuk az ázsiai hendikepet alatta pedig az Ázsiai hendikep – további piacok menüt (Alternative Asian Handicap) amit, ha lenyitunk láthatjuk a többi Ázsiai hendikep variációt is!

Fontos tudni még azt is, hogy ha ezt a fogadási típust választjuk az élő (In-play) fogadásnál, és már valamelyik csapat vezet akkor a tippünk a fogadás leadásakor olyan mintha 0-0-ás döntetlennél lenne és akkor kezdődne a meccs. Pl. Hazai csapat vezet 2-0-ra az 65. percben. Megfogadjuk, hogy vendég csapat -0,5Ah. Tehát ha innentől legalább eggyel több gólt szerez a vendégcsapat, mint a hazai akkor a fogadásunk nyertes. Azaz hiába lett pl. 2-1 a végeredmény, a mi tippünk arra szólt mintha az 65. percben kezdődött volna a mérkőzés 0-0 állásról és így tulajdonképpen 0-1 lett az eredmény.

Magyarázat a táblázathoz: Néhány irodánál, mint pl. a Bet356, másképp van feltüntetve néhány hendikep jelölés, ezt a táblázatban bizonyos esetekben zárójelben láthatjátok az ázsiai hendikep mellett. pl.:+0.25 (0.0,+0.5). A táblázatban látható néhány ázsiai hendikepnél az alternatív fogadási formát is, amivel helyettesíthető esetlegesen egy ázsiai hendikep fogadás! Ez azért is fontos mivel az oddsok különbözőek lehetnek az adott ázsiai hendikep tippnél, illetve annak az alternatívájánál, és értelemszerűen azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk. Pl.: +0,5Ah azaz döntetlen esetén is nyertes a tippünk, aminek az alternatívája az 1x/x2 kétesély vagy az EH +1 (Európai hendikep)

A táblázat alatt részletes magyarázatot találtok a különböző Ázsiai hendikep típusokhoz!

Mínuszos ázsiai hendikepek

AH 0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai alternatívája, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót. Ha egy irodánál megtalálható mindkét fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -0.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-0.0,-0.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0 és -0.5 között a -0.25 található.

AH -0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája a ha a Hazai(Home) vagy a Vendég(Away) győzelemre fogadunk (1X2). Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -0.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-0.5,-1.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -0.5 és -1 között a -0.75 található.

AH -1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimenetelű fogadás, ezért minden egész határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Tehát -1Ah-nál, ha egy góllal nyerünk visszajár a tétünk, ha -2Ah-val fogadunk akkor pedig 2 gólos győzelem után jár vissza a tét stb.

AH -1.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-1.0,-1.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -1 és -1.5 között a -1.25 található.

AH -1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep -1 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -1.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-1.5,-2.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -1.5 és -2 között a -1.75 található

AH -2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

AH -2.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-2.0,-2.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -2 és -2.5 között a -2.25 található.

AH -2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep -2 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

Pluszos ázsiai hendikepek

AH 0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet, nincs fogadás döntetlenre) fogadás ázsiai alternatívája, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót. Ha egy irodánál megtalálható mindkét fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +0.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányban megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+0.0,+0.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0 és 0.5 között a 0.25 található.

AH +0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet. Ez lényegében a Double Chance (DC azaz Kétesély) alternatívája. Az 1X esetében a hazai csapat +0.5Ah, X2 esetében pedig a vendégcsapat +0.5Ah. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +1 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +0.75  – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+0.5,+1.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0.5 és 1 között a 0.75 található.

AH +1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.

AH +1.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+1.0,+1.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 1 és 1.5 között a 1.25 található.

AH +1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +2 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +1.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+1.5,+2.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 1.5 és 2 között a 1.75 található.

AH +2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.

AH +2.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+2.0,+2.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 2 és 2.5 között a 2.25 található.

AH +2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlen játszik vagy kevesebb, mint 3 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +3 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) 

Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

05./c. Fogadási típusok – Gólokra fogadás

Mindkét csapat szerez gólt (Both Teams to Score / BTTS yes / BTTS no)

Különösebb magyarázatra nem szoruló, két kimenetelű fogadás (Igen(yes)/Nem(no)). Amennyiben arra tippelünk, hogy mindkét csapat szerez gólt (Igen opció), fogadásunk akkor nyertes, ha mind a két fél betalál a mérkőzés során. A nagyobb irodáknál lehetőségünk van félidőkre lebontva is fogadni erre.

“Csapatgól” Gólok száma a hazai vagy a vendég csapatnál  

(Total Goals by Home / Away team vagy TTG – Team Total Goals)

Egyes irodáknál ilyen szöveggel is megjelenhet: Csapat összesített gólok – Team Total Goals. Ahogy a nevéből is adódik, ennél a fogadási típusnál a hazai vagy a vendég együttes góljainak a számára fogadhatunk, egy nem egész határhoz viszonyítva (alatt “under”/felett “over”). Így lesz két kimenetele a fogadásunknak, például Barcelona góljainak száma 1,5 gól alattnál akkor nyertes a fogadás, ha nem talál be a spanyol csapat, vagy csak egy gólt szerez. Ha pedig 1,5 gól felett a tippünk akkor, ha a csapatunk 2 vagy több gól rúg nyertes lesz a tipp. Bet365-nél általában ez az opció csak a nagyobb ligáknál van, viszont az ázsiai irodáknál több mérkőzésnél találjuk ezt a fogadási opciót, mint pl a Pinnacle, Sbobet, Dafabet, vagy a Brokerirodák. 1xbetnél és klón irodáinál is megtalálható ez a fogadási típus. – Alternatívája lehet a Team Clean Sheet Yes/No, azaz hogy kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést vagy sem. (Ez akkor jó ha pl  a tipp az hogy az egyik csapat gólja 0,5 alatt de ez ugye azt is jelenti hogy az ellenfél kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést.)

Gólok alatt/felett (Goals under/over)

Egy megadott határhoz képest fogadhatunk arra, hogy ennél több (over), vagy épp kevesebb (under) gól születik a mérkőzésen. A határ 0,5-től kezdődik, ahol nyertes a tippünk, ha legalább egy gól lesz. A legáltalánosabb a 2,5-ös határ, aminél nyertes a tippünk, ha legalább 3 találatot elérnek a csapatok, viszont, ha ennél kevesebbet (0, 1 és 2 gól), akkor vesztes a fogadás. Sok mérkőzésnél található Gólok alatt/felett alternatívái “Összesített gólok – további piacok” (Alternative Total Goals) opció is, ahol több gólhatár variáció is meg van adva egymás alatt pl. 0,5 O/U, 1,5 O/U, 2,5 O/U, 3,5 O/U… Ezt van, hogy nem a Main menüben “Népszerűek” hanem a Goals-nál “Gólok” találjuk.

Sok irodánál lehetőségünk nyílik rá, hogy külön a csapatokra fogadjunk gólszám szerint, illetve ugyanezt megtehetjük a félidőkre lebontva is.

Gólok száma (Goal line)

Ez tulajdonképpen olyan mintha a fenti Goals under/over kibővített verziója lenne. Hasonló mintha Európai hendikepet hasonlítanánk az Ázsiai hendikephez. Azaz itt is vannak olyan opciók amikor visszajár a teljes tétünk vagy épp fél vesztes/nyertes lesz a fogadásunk. Ha figyelmesen megnézitek akkor láthatjátok, hogy a fenti sima Goal over/undernél és a Goal line-nél is van pl. over 2,5-ös opció. Mindkettő ugyanazt jelenti, azaz, ha 3 vagy több gól születik akkor nyertünk. Viszont sok esetben az odds eltérő lehet (főleg élő mérkőzéseknél) ezért mindig ügyeljünk arra oda, hogy azt a típust tegyük meg ahol jobb az odds hiszen ez hosszú távon nagyban befolyásolja majd a profitunkat.

A Goal line fogadásokat a Main (Népszerűek) menüben keressük (Első kép) illetve, ha ott nincs akkor az Asian lines (Ázsiai hendikep) fülön! Tehát ne a Goals fülön nézzük mivel ez is egyfajta “ázsiai” típusú fogadásnak számít!

A táblázatban összefoglaltuk, hogy melyik opciónál mi történik különböző eredmények esetén így ezt nem részletezem mivel könnyen értelmezhető.

06. A fogadás menete (Segédlet)

Túl vagyunk azon, hogy regisztráltál az oldalunkra, illetve a szükséges fogadóirodához. Letöltötted az ingyenes applikációt, amin keresztül kapod a tippeket, és aktiváltad valamelyik csoportunkat. A következőkben a fogadás menetét mutatjuk be. Mint tudjátok a mi „szakmánkban” nagyon fontos tényező az idő. Azaz nem mindegy, hogy milyen gyorsan találsz meg egy-egy tippet, hiszen minél jobb oddson fogadsz annál magasabb lesz az átlagprofitod.

 1. Jelez az applikáció, hogy tipp érkezett. Megnyitod és megnézed (memorizálod) a két csapatot (játékost) akikre fogadnod kell.
 2. Megnyitod a fogadóirodát és beírod a hazai csapat nevét és a keresésre kattintasz. (Legyen mindig megnyitva az iroda a böngésződben, illetve mindig állítsd be a leghosszabb tétlenségi időt, azaz, hogy minél később léptessen ki! Ha tudsz adj meg pin kódot, amivel még gyorsabban tudsz belépni az irodába, ha kiléptet! Ha a hazai csapat neve több tagból áll és nem találod akkor próbálj rákeresni a másik tagra, vagy az ellenfél csapatának a nevére. Ha így sem találod akkor az irodában kattints az adott sportágra, a megfelelő ligára, majd keresd ki manuálisan a mérkőzést! Ha így sem találod akkor lehet, hogy már levette az iroda a mérkőzést, esetleg már befejeződött, vagy nem az ajánlott irodában fogadsz, ebben az esetben hagyd ki a tippet!)
 3. A találatok közül kiválasztod a mérkőzést, amelyre a tipp jött, és rákattintasz, hogy látszódjanak a fogadási opciók.
 4. Megkeresed a tippet, ellenőrzöd a fogadási típust, és az oddsot.
 5. Ha minden stimmel akkor az előre meghatározott tétmérettel megfogadod.
 6. Majd MINDIG vissza ellenőrződ a megfogadott tippet! (Ha rosszat fogadtál meg, kérj cashoutot, vagy tegyél ellenfogadást) Egy tipp megfogadása, a tipp érkezésétől számítva maximum 15-20 másodpercet kell igénybe vegyen. Ha tovább tart gyakorolj!
 7. Vársz a következő jelzésre és közben vezeted a saját tipptörténetedet egy Excel táblázatban a megfogadott tippekkel!

Mi az, amit semmiképp se csinálj? 

 • Ne halogass, amint tudsz fogadni, tedd meg a tippet!
 • Ne kapkodj, és ne hibázz!
 • Ne elemezd újra a tippet és ne bíráld felül! Te a fogadó vagy nem pedig a tippadó!
 • Ne kombináld a tippeket, csak akkor, ha külön jelezve van, hogy kombi tipp!
 • Ne hagyj ki tippeket csak azért, mert nem szimpatikus, vagy mert alacsonynak/magasnak tartod az oddsot!
 • Ne fogadj meg saját vagy más, „kétes hírű” nem ellenőrzött szolgáltatók tippjeit!
 • Ne kövesd a mérkőzéseket, az eredménybe úgysincs beleszólásod, csak felesleges stressznek teszed ki magadat!
 • Ne vedd ki a fogadást csak akkor, ha hibásan tetted meg!

Egyszerűen csak kövesd a fenti leírást, és tedd a dolgod!

06./a. Hogy találjunk meg egy tippet minél gyorsabban!?

Amikor egy nagyon jó tippadót követünk, akkor az ő általa ajánlott tippeknél az odds vagy a line idővel csökkeni/romlani fog. Ennek általában két fő oka van. Az egyik hogy a fogadási opciónak/tippnek nem megfelelően lőtték be az értékét fogadó irodák, és emiatt korrigálják, illetve a másik hogy a tippadót nagyon sokan követik ezért nagy mértékű pénzösszeg kerül arra a tippre, így a fogadóirodának szükséges módosítani az oddsot vagy a line-t.

Minél kisebb a fogadási piac és a liga annál több a hiba a fogadóirodák részéről (mivel a kis ligákról nincs annyi információja, mint pl a PL. Serie A. stb), és annál gyorsabban is változnak az oddsok/lineok. Tehát a legfontosabb, hogy lehetőség szerint minél gyorsabban fogadjuk meg az adott tippet, hogy minél jobb oddsot kapjunk.

Az, hogy milyen gyorsan tudunk fogadni két dolog befolyásolja. Az egyik az, hogy hol fogadunk, a másik az, hogy tudjuk e hol és hogyan kell keresni az adott tippet.

Mostanra már a legtöbb fogadóiroda rendelkezik mérkőzés kereső funkcióval. Ez a leggyorsabb útja annak, hogy megtaláljunk egy adott tippet.

A tipp érkezésétől számítva, 15-20 másodpercen belül meg lehet fogadni egy tippet. Aki már gyors és rutinos az akár 10 másodperc alatt is véghezviszi a folyamatot. Ehhez két dolog fontos:

 1. Ismerjük a fogadási típusokat, illetve azt, hogy hol találjuk azokat pontosan a fogadóirodánál. (A fogadási típusok magyarázatát az 5-ös pontban találod!)
 2. Teremtsük meg a legoptimálisabb feltételeket a gyors kereséshez!

– Érdemes a fogadóiroda nyelvét angolra állítani, mivel a tippek szinte mindenhol nemzetközi formátumban érkeznek angol nyelven. Ha a te nyelveden egy-egy csapat nevét másképp írják akkor sokkal nehezebb lesz ezeket megtalálni, illetve a fogadási típusok is könnyebben megtalálhatóak. Nem kell félni az angoltól mert egy két nap alatt megszokja az ember, és mivel a tippek nagyrésze szinte mindig ugyanarra a pár fogadási típusra érkezik ezért ez nem okozhat különösebb gondod.

– A fogadóirodánk mindig legyen megnyitva a telefonunkon a háttérben, ne kelljen beírogatni a linket mert az plusz időbe kerül.

– Ha lehet beállítani tétlenségi időt azt állítsd a maximumra. Azaz minél később léptessen ki a rendszer, ha egy ideig nem fogadsz.

– Amikor belépsz jegyeztesd meg a jelszót, hogy ha be kell lépned akkor azt külön ne kelljen beírogatni.

– Néhány irodában meg lehet adni 4 jegyű pinkódot is a belépéshez, ez ugyancsak segítheti a bejelentkezést, és plusz védelmet is ad.

– Az adatforgalom a telefonodon mindig legyen bekapcsolva mert csak akkor jön egyből a tipp, és akkor tudsz egyből fogadni, ha nem kell állítgatni ezt a beállítást.

Mire kell figyelni a tipp keresésekor?

a.) Írd be helyesen a csapat/játékos nevét! Ha elrontod, vagy felcserélsz egy betűt akkor nem lesz találat.

b.) Általában nem szükséges az egész csapat nevet beírnod, pl., ha Barcelona vs Real Madrid a mérkőzés akkor elég beírni azt, hogy „Barc”.

c.) Bizonyos csapatok neveit többféleképpen írják az irodák így, ha nem megfelelően keresünk akkor nem találjuk. Ebben az esetben keressünk rá a másik csapat nevére

d.) Ha így sincs meg akkor manuálisan kell megkeressük. ilyenkor kattintsunk a keresendő sportágra pl. „Labdarúgás”, ezután a ligára pl. „Spanyol liga”, Majd látni fogjuk a mérkőzéseket, amelyek közül kiválasztjuk a Barcelona vs Real Madrid összecsapást.

e.) Figyeld a kezdési dátumot, illetve az oddsot. Ha a dátum nem stimmel akkor valószínű nem jó mérkőzést nézel. Ha pedig az időpont nem stimmel az lehet amiatt, hogy más időzónában van a tippadó mint te. Amikor pedig az odds/line nagyon eltér akkor vagy egy kis ligás/piacos tippről van szó és gyors odds/line változás volt, vagy túl lassan reagáltál. Vagy rossz mérkőzést nézel! Pl. Barcelona vs. Real Madrid, helyett Barcelona u21 vs. Real Madrid u21. Nem lesznek azonosak a lineok és az oddsok értelemszerűen.

d.) Ha nincs megjelölve a sportág, és mondjuk az iroda meccskeresője sem találja, akkor először ellenőrizd a mérkőzés időpontját mert lehet, hogy már vége. Érdemes használni ezt a linket.  Itt szinte minden sportág minden mérkőzéséről van részletes infó.

Illetve van még az OddsPortal, amely a mérkőzések fő adatai mellett, mutatja az adott meccsnél elérhető fogadási típusokat, illetve az elérhető oddsokat is felsorolja a különböző fogadóirodáknál.

Esetenként az is előfordulhat, hogy a fogadóiroda leveszi az adott mérkőzést, így nem találja a kereső sem. Ebben az esetben várni kell mert lehet, hogy később visszakerül a kínálatba vagy meg lehet próbálni élőben megfogadni a mérkőzést.

07. Melyik V.I.P. tippadó csoportot válaszd?

A csoport választásnál több dolgot is figyelembe kell venni! Minden sportfogadó más és más paraméterekkel rendelkezik, azaz a különböző élethelyzetek miatt más más csoportok lehetnek megfelelőek egy-egy adott személy számára.

A legtöbben első körben azt nézik, hogy mekkora profit érhető el az adott csoporttal! Természetesen a profit fontos tényező viszont van, aki egy csoportból több van, aki kevesebb profitot tud kihozni. Pl.: Thomas és John kiválasztja az egyik legnagyobb profitos csoportot, majd elkezdik követni. A hónap végén John fele akkora profitban végez, mint Thomas. Ennek az oka az, hogy John nem vette figyelembe, hogy a csoport elsősorban azoknak ajánlott, akik azonnal tudnak reagálni a tippekre, John viszont a munkája miatt ezt nem tudta megoldani. Igaz profitban végzett, de ha a paramétereinek megfelelő csoportot választott volna akkor egy másik csoporttal nagyobb profitot ért volna el. Tehát a profit lehet befolyásoló tényező, de csak akkor, ha két hasonló tulajdonságú csoportról van szó!

1. A reagálási idő

A minőségi tippek egyik legfőbb jellemzője, hogy az odds vagy a line idővel gyengülni fog. Ez azért történik mert a fogadóiroda nem pontosan lőtte be az esélyeket, ami miatt nagy mennyiségű tét érkezik az adott piacra és ezért szükséges korrigálnia azokat. Minél kisebb a liga és a fogadási piac egy adott mérkőzésnél, illetve tippnél, annál gyorsabban változik az odds. De az is igaz, hogy a legalacsonyabb ligáknál/piacoknál lehet a legnagyobb profitot elérni mivel a fogadóirodák ezekről a meccsekről, illetve fogadási piacokról nem rendelkeznek annyira részletes információkkal, amelyekkel pontosan belőhetnék az esélyeket, mint pl. a Premier League-ben. Ennek köszönhetően egy igazán profi tippadó brutális profitokat tud hozni szinte minden hónapban. Persze ettől függetlenül is profitot lehet elérni az ilyen csoporttal még akkor is, ha valaki lassabban reagál, csak épp jóval kevesebbet. Ezért, ha valakinek több időre van szüksége ahhoz, hogy fogadni tudjon akkor érdemes olyan csoportot választani, ahol nagyobb ligás/piacos tippek érkeznek és több idő van fogadni, illetve az odds változás valamivel lassabb. Ezeket könnyebben tudod majd követni és magasabb profitot érhetsz el. Ezek az információk a csoportok leírásánál fel vannak tüntetve, és könnyedén el tudod dönteni, hogy a te élethelyzetednek melyik csoport a megfelelőbb.

Tehát minél gyorsabban fogadok meg egy adott tippet annál nagyobb profitot fogok összességében elérni. Ennek az oka az, hogy így mindig az ajánlott oddson vagy annak közelében tudok fogadni.

2. A tippmennyiség

Minden csoport leírásánál olvasható a havi átlagos tippmennyiség. (Azért átlag tippszám van megadva mert pontosan a tippadó sem tudja, hogy mennyi tipp lesz az adott hónapban, hiszen ezt rengeteg tényező befolyásolja. Azaz abból kell kiindulni, hogy nagyjából a megjelölt átlag körül fog érkezni tipp, és hogy ez a mennyiség követhető e számorda.) Természetesen lehetőség van több V.I.P. csoport követésére is a szolgáltatásunk keretein belül, de inkább azt javasoljuk, hogy fokozatosan növeld a csoportok számát egészen addig amíg nem lesz megterhelő számodra az érkező tippmennyiség. Nem életszerű reggeltől estig a telefont nyomkodni és folyton fogadni, ezért mindig maradj a realitás talaján és ne vállald túl magad.

3. A bankrollod mérete

Minél nagyobb a bankrollod annál több a lehetőséged is! Kis bankrollal nem lehet több csoportot választani hiszen figyelembe kell venni az előfizetési díjat is, amit ki le kell vonni az elért profitból. A bankroll mérete meghatározza a tétméreted mellett azt is, hogy mennyi fogadóirodát használhatsz. Hiszen a nagyobb tőkét könnyebben el lehet osztani több irodában, és ebben az esetben mindig ott fogadhatunk, ahol a legjobb oddsot kapjuk, amivel tovább növelhető a profit. Minél több csoportot válasz valaki annak fényében szükséges arányosan csökkenteni a tétméretet is!

4. Fogadóiroda

Minden csoportnál feltüntettük, hogy melyek az ajánlott fogadóirodák. Ez annak megfelelően lett kiválasztva, hogy hol tudjuk követni az érkező tippeket, illetve hol kapjuk a legjobb oddsot. Mint tudod az eredményességed azon múlik, hogy milyen mértékben tartod be az általunk leírt szabályokat. Tehát ha a választott csoportnál nem szerepel a jelenleg használt fogadóirodád, akkor gyorsan regisztrálsz az ajánlott irodához, befizetsz és már bele is kezdhetsz a fogadásba!

A bankroll és a fogadóiroda valamennyire összefügg hiszen a legcélszerűbb a kis ligás/piacos csoportokkal kezdeni a bankroll növelését. És ahogy növekszik a bankrollunk idővel át lehet térni az Ázsiai típusú irodákra, ahol nem korlátozzák a tétméretünket, csak azért mert nyerő és tudatos sportfogadók vagyunk, és nagyobb tétmérettel is fogadhatunk. De első körben az Európai típusú irodákat filézzük ki, mindaddig amíg jelzik számunkra, hogy már nemkívánatos személynek számítunk náluk és bekorlátozzák a tétméretünket pár euróra.

08. A hosszútáv jelentősége és a profit ingadozás

Sokszor hallani és olvasni azt a mondatot, hogy „A sportfogadás nem sprint, hanem maraton”. Ez elsősorban a hosszútáv fontosságára, illetve az ezzel kapcsolatos profit ingadozásra utal.

A képen az OTP Bank részvény árfolyama látható az indulástól, amivel elég jól lehet szemléltetni ezt a témakört. Az időtávot módosítottam a képen, mivel a sportfogadásnál egy éves periódusban szépen megmutatja, hogyan alakulhat a profitunk ezalatt az időszak alatt.

Tehát ha emberünk, (nevezzük „Smart Steve”-nek) januárban elkezdi a fogadást, majd bő egy éven belül elér több mint 11.000€ profitot. Mint láthatjátok a profit folyamatosan változott(ingadozott), jobb időszakokban növekedett, gyengébbekben pedig visszaesett. Mivel mi mindig az esélyesebb tippekre fogadunk a profi szakemberek előrejelzései alapján, ezért biztos profitot fogunk elérni.

De csak akkor, ha megfelelő időtávon keresztül fogadjuk a tippeket! Mint láthatjátok a felső piros nyilak mutatják azokat a hónapokat amikor veszteséget értünk el. Nem szükséges minden hónapot profitban zárnunk hiszen jóval több profitos hónapunk van, mint veszteséges így szép eredménnyel tudunk zárni az év végére. Majd megérkezik az a fogadó, aki nem törődik a részletekkel, csak gyorsan és sokat akar nyerni, (nevezzük „Dumb Dan”-nek). Ő július elején csatlakozik, és mivel látja, hogy az előző hónapokban brutál profit volt, ezért minimum azt az eredményt várja el. Majd jön egy vagy kettő gyengébb hónap, ami után azt tapasztalja, hogy a bankrollja a felére csökkent, és inkább abbahagyja a fogadást és realizálja a veszteséget. Pedig végig minőségi tippet fogadott, amelyekben komoly érték volt! Láthatjátok, hogy ha hosszú távban gondolkodik akkor bizony pár hónapon belül szép profitban lenne, és egy éves távlatban ugyancsak megtöbbszörözné a kezdő bankrollját.

Tehát összefoglalva, ha minőségi tippeket fogadunk hosszabb távon akkor biztos profitot fogunk elérni annak ellenére is, hogy egy-egy hónapot veszteséggel zárunk. Aki pedig rövid időtávban tud csak gondolkodni az már a szerencsére bízza magát hiszen minél rövidebb távot nézünk annál nagyobb lehet a profit ingadozása. Persze ebből kijöhetünk veszteséggel vagy épp nyereséggel is, attól függően, hogy alakul az adott időszak, de biztos profitot csak hosszabb időtávon várhatunk el. A legnagyobb csapatok is mint pl a Barcelona vagy a Bayern München is kikapnak néha sokkal gyengébb csapatoktól is, de a bajnokságot mégis szinte mindig megnyerik! Nem hagyják abba a bajnokságot, ha pár vesztes meccsel kezdenek, mivel tudják, hogy esélyesebbek a többi csapatnál, de ez csak több meccs (több hónap) után fog látszódni a tabellán. A profit ingadozás egy természetes dolog, amely csak rövid távon okozhat problémát azok számára, akik kevésbé tudatosan fogadnak.

A profit ingadozás miatt szükséges 100%-ban betartani a bankrollmanagementet, amiről korábban már olvashattatok. Mindez a szabályok betartása mellett a minőségi tippekkel karöltve garantálják számodra, hogy valóban eredményes és profi sportfogadó váljon belőled!

Természetesen ezek a példák csakis a mi szolgáltatásunkra vonatkoznak, hiszen, ha olyan tippadót követsz, aki nem kellőképpen profi akkor azt évekig is követheted eredmény nélkül!

Smart Steve szeretnél lenni vagy Dumb Dan? A döntés a te kezedben van!

09. Statisztika (tipptörténet) vezetése és havi kiértékelése

Sokan úgy gondolják, hogy a sportfogadás szórakozás vagy egyfajta hobbi. Sokan élvezni akarják ezt a tevékenységet, holott a profi sportfogadás egyetlen célja a profit.

Sajnos őket el kell keserítsem, hiszen minden, amivel rendszeresen pénzt keresünk az bizony munka! Lehet szeretni vagy nem szeretni, de csak akkor van értelme, ha tényleges kézzelfogható eredményt érünk el. Szeretnél több ezer vagy több tízezer eurót nyerni?! Akkor ennek érdekében mindent meg kell tenni!

Néhányan azt hiszik, hogy előfizetnek, pár tippet megfogadnak amikor épp idejük engedi és ennyi… Na ők nagyot tévednek! Tény, hogy a tudatos sportfogadás könnyű pénzszerzési mód lehet, de csak azok számára, akik profi módon állnak a dologhoz. Ez pedig jelen esetben abból áll, hogy el kell olvasni az oldalunkon minden fontos szabályt és ezeket természetesen be is kell tartani, majd minél gyorsabban megfogadni az érkező tippeket. Mindez mellett szükséges statisztikát vezetni a fogadásainkról! Na ez egy valóban unalmas de szükséges tevékenység! Főleg azok számára, akik több csoportot követnek és nagyobb mennyiségű tippet fogadnak meg. A tipptörténet vezetése csak napi pár perc lenne, de általában mindenki utólag akarja megcsinálni, ami viszont már jóval időigényesebb.

Miért szükséges a tipptörténet, ha úgyis látod a bankrollból, hogy épp nyertél e vagy veszítettél? Megmutatja pl. a hibákat! Ha pl. hónap végén látod, hogy profit helyett te veszteséggel zártál, holott a csoport profitot hozott szükséges az ellenőrzés, hogy kiderüljön hol hibáztál. Ha van statisztikád a megfogadott tippekről akkor a legtöbb esetben te magad is hamar kiszúrod a hiba okát, ha nem akkor pedig elküldöd nekünk és segítünk megtalálni a probléma forrását. A V.I.P. csoportjaink eredményét minden hónapban értékeljük az előfizetőink számára, ami mellé kitesszük az adott csoport tipptörténetét is. Ehhez tudod hasonlítani a te eredményeidet és nagyobb eltérés esetén szükséges önellenőrzést tartani! A következő pontokban olvashatsz azokról a hibákról (a teljesség igénye nélkül) amelyeket a legtöbben elkövetnek, illetve nálad is előfordulhatnak. Még ha kis hibáról is van szó, amely csak csekély eltérést okoz, az hosszú távon bizony már komoly veszteséget jelent. 

Hogy nézzen ki egy ilyen havi statisztika?

 • Használj egy Google Excel dokumentumot
 • Az első oszlopba írd a csapatok nevét
 • A második oszlopba a tippet
 • A harmadik oszlopba az ajánlott oddsot
 • A negyedikbe a te általad megfogadott oddsot
 • Az ötödikbe pedig az általad megfogadott tétméretet
 • A hatodikba pedig az elért veszteséget/profitot Pl.: Tétméreted 10€, A tipp nyertes, amit 1.85 oddson fogadtál, azaz 8,5€ a profitod, Tétméreted 10€ a tét vesztes a veszteséged 10€. Egymás alá be kell írni minden tippet a hónap végén pedig összesíteni kell a profitot.

10. Legnagyobb hibák, amelyeket elkövethetsz

Hiába kapja meg valaki a legjobb tippeket az magában semmit sem ér hiszen az még nem garancia arra, hogy valóban profitot fogsz elérni. Azokat megfelelő stratégiával kell ötvözni, a fogadási szabályok 100%-os betartásával. A legtöbben ott hibáznak, hogy ezektől a szabályoktól, illetve a stratégiától eltérnek vagy figyelmetlenségből vagy szándékosan. Néhányan azt gondolják pár nyereséges hónap után, hogy már profi fogadóvá váltak és majd ők jobban tudják, mint mi és önálló életre kelnek, majd sírva jönnek vissza, amikor ráeszméltek, hogy ehhez a tudáshoz nem hónapok, hanem évek kellenek. Éppen ezért minden tanácsunkat nagyon fogadjátok meg, mert ha nem, akkor részese lesztek annak a 95%-nak, akik rendszeresen veszítenek a sportfogadással. 

A leggyakoribb hibák:

 • Nem gondolkodsz hosszú távban és türelmetlen vagy
 • A profit ingadozást nem kezeled megfelelően (Pl.: Túl gyorsan emeled a tétméretet)
 • Olyan csoportot választasz, amely számodra nem megfelelő
 • Nem olvasod el a stratégiai útmutatót és nem tartod be a szabályokat
 • Olyan elvárásokat támasztasz a sportfogadással kapcsolatban, amelyek nem reálisak
 • Saját tippeket fogadsz meg, vagy olyan tippküldőkét, akik nem kompetensek
 • Felülbírálod a tippadó tippjeit, újra elemzed, kombinálod vagy átalakítod
 • Túlvállalod magad és több tippet akarsz megtenni, mint amire képes vagy
 • Nem ismered a fogadási típusokat vagy nem keresed megfelelően a tippet
 • Nem vezetsz statisztikát a megfogadott tippekről, amiből egyből látszik, ha hibázol
 • A csoport leírást nem veszed figyelembe és nem megfelelően követed a tippeket
 • Egyik csoportból a másik csoportba ugrálsz, amivel nem a profitot, hanem a varianciát növeled

Ha tényleg komolyan veszed a sportfogadást és nagy profitot akarsz elérni, akkor ezt a blogbejegyzést is elolvasod: “Kiképzés

11. Mennyit lehet keresni a sportfogadással havonta?

Az elért profit nagysága egy adott hónapban több dologtól is függ.

A legfontosabb befolyásoló tényezők a következők:

 • Bankroll és a tétméret nagysága
 • Milyen gyorsan fogadjuk meg a tippet
 • A tippek hány %-át fogadjuk meg
 • Használjuk e az ajánlott fogadóirodákat
 • Mennyire pontosan tartjuk be a fogadási szabályokat
 • Mennyi és melyik V.I.P. csoportot követjük

Sokan úgy gondolják, hogy számít a sportfogadás területén szerzett korábbi tapasztalat. Igazából ez inkább árt, mint használ, mivel a legtöbben azt gondolják, hogy tudnak fogadni, holott soha nem tudtak hosszú távon reális profitot elérni. Tehát igazából mindegy, hogy 10 éve fogadsz vagy még sohasem foglalkoztál vele, hiszen nálunk csak egy dolgod van: Mindent csinálj úgy ahogy azt leírtuk és akkor egy profi és eredményes sportfogadó válik belőled! 

A profi sportfogadással elért profit nem havi munkabér egy banki fix havi kamat! Ezért nem lehet olyan elvárásokat támasztani, hogy én minden hónapban akarok nyerni 2000 Eurót, hiszen a profitunk ingadozik. Ezért inkább egy részvénybefektetéshez hasonlítanám. Ebből következik, hogy hosszabb távban kell gondolkodnunk a sportfogadásban is, hiszen minél rövidebb távot vizsgálunk annál nagyobb és annál gyakoribb a variancia és a profit ingadozás. Tehát mi nem szerencsevadászok vagyunk, hanem tudatos befektetők, és profi szakemberek előrejelzései (tippjei) alapján fektetjük be a pénzünket, azaz fogadunk, annál a fogadóirodánál, ahol a legjobban megéri. Kicsit hasonló a dolog mintha egy befektetési bróker tanácsai alapján vásárolnánk részvényeket, mivel ott is profi szakemberekre hallgatunk és ők mondják meg, hogy mit is kell csinálni pontosan.

Persze van egy apró különbség, mégpedig az, hogy sokkal kisebb tőkével, sokkal kisebb kockázattal jóval nagyobb profitot tudunk elérni a tudatos sportfogadással.

Vizsgáljunk meg egy évet például: Tegyük fel, hogy kiválasztottuk a SportingGods.eu számunkra legjobb tippadó csoportját, amelyet 12 hónapig követünk. Ezalatt a 12 hónap alatt egy nagyon magas profitot érünk el és nagyjából 2-3x-ozzuk a kezdő tőkénket. De mivel a profit ingadozik ezért minden hónapban más és más profitot fogunk elérni. Sőt lesz olyan hónap is, amikor veszteséget érünk el, vagy épp 0 körüli profitban zárunk. Persze ezeket bőven ellensúlyozzák a nyereséges hónapok, amelyekből értelemszerűen jóval több van. Igaz, minél kisebb piacokra és ligákra fogadunk a megfelelő tippadó tanácsai alapján, annál nagyobb profitot tudunk elérni, mivel minél alacsonyabb bajnokságról van szó annál kevésbé tudják a fogadóirodák meghatározni az esélyeket, aminek köszönhetően hatalmas pénzeket tudunk nyerni. De nagyon fontos tudni azt, hogy a világ legjobb tippadóinak is lesznek gyengébb hónapjai mivel a profit ingadozás természetes dolog. (Ilyenkor egyébként csak annyi történik, hogy a nyertes és vesztes tippek és tippsorozatok összetorlódnak. Ez okozza azt, hogy egy adott hónap veszteségben vagy épp kiugró profitban zárul.) Pontosan ezért szükséges használni a bankrollmanagementet, hogy ezek az ingadozások ne okozzanak gondot, és ezáltal mindig az optimális profitot tudjuk elérni lehetőleg kockázatmentesen.

Mindegyik V.I.P. csoportunk leírásánál feltüntetjük, hogy nagyjából mi az a havi átlagprofit, amit el lehet érni egy adott csoporttal. De ezt még befolyásolják természetesen a cikk elején felsorolt pontok is, ezért az elért profit mindenkinél más és más. Az, hogy ki mekkora profitot tud elérni egy adott csoporttal, attól függ, hogy milyen minőségben követi a tippeket. Tehát mi biztosítjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel komoly profitot érhetsz el, de hogy ennek mekkora részét realizálod csak tőled függ! Helyetted nem fogadhatunk, de minden segítséget megadunk ahhoz, hogy lemásold és alkalmazd azt a tudást, amit nyújtunk, hiszen mi már több mint 10 éve fogadunk nyereségesen!