PushOver – Ha a készüléked nem jelezne, mit tegyél?

Public, Tippküldés, Adózás, VIP csoportválasztás

A Sportingg.eu egyik hatalmas újítása, hogy saját tippküldő alkalmazást fejlesztettünk ki. Ez már a tesztelés fázisában tart, mi, illetve egy szűk kör akik már régóta előfizetőink voltak, ebben a pillanatban is használják. Ezek mondhatni az utolsó símítások és ha észlelünk valamilyen “bug”-ot, akkor javítjuk. Hamarosan már a saját Sportingg tippküldő alkalmazást használhatja mindenki, de addig még egy kicsit várni kell. Addig is természetesen a tippküldés zavartalanul működik, ehhez a PushOver alkalmazást kell letölteni, beállítani.  

A PushOver letöltéséről és alapvető beállításáról itt találsz segédletet:

https://sportingg.eu/hu/2020/09/09/pushover-uzenetkuldo-alkalmazas-telepitese-beallitasa/


A PushOver egy remek alkalmazás arra a célra, hogy egyszerűen át tudjuk nektek küldeni az értesítéseket. Azonban mivel nagyon sokféle telefon létezik, mindegyik egy kicsit másmilyen beállítást igényelhet. Sajnos az androidos rendszereknél előfordulhat ( bár ilyet még nem tapasztaltunk a PushOver során, de mivel sok androidos gyártó van ezért lehet hogy valakinek segíteni fog az alábbi írásunk ) hogy nem mindenkinek működik elsőre az app megfelelően, így ebben a bejegyzésben részletezzük azokat a módokat, amiket MEG KELL csinálni, ha megfelelően szeretnék értesítést kapni az üzenetekről.

Előforduló hibák androidos készülékek esetén:

  • Folyamatos “connecting” felirat
  • Késő értesítések
  • Nem megfelelő értesítések

Megoldás:

Az android és iOS rendszer között a legnagyobb különbség az, hogy az adroidos felhasználók szemben az almásokkal jóval nagyobb teret kapnak a rendszer átalakítását illetően. Testre tudják szabni a gyártók a maguk ízlése szerint a telefonkészülékek rendszerszintű működését. Persze ez sok esetben előny, de jelen esetben inkább hátrány. A probléma az, hogy az android rendszer akkumulátor kímélés céljából van hogy korlátozza a telepített appok működését, hogy a háttérben vagy abszolút ne fussanak vagy csak részben. Ezért lehet az, hogy “szegény” alkalmazás hiába “akarja” a jót, folyamatosan csak a “connecting” ( vagy magyarul csatlakozás ) felirat szerepel, mert egyszerűen nem tud hozzáférni az internethez megfelelően, ebből kifolyólag pedig az értesítéseket sem tudja fogadni, sem továbbítani.

Lépések ( sorrendben kövesd őket légy szíves !!! )

1. Töröld az alkalmazás gyorsítótári adatait. Ezt a telefon beállításaiban teheted meg, ha az alkalmazások menüt megnyitod és ott kiválasztod a “PushOver” alkalmazást. Utána jelentkezz ki az applikációból, majd telepítsd újra, teljesen. Miután ezzel megvagy, töltsd le újra a hivatalos(!) mobil áruházból ( android esetén a PlayÁruház, iOS esetén az AppStore ) Ha a letöltést követően automatikusan bejelentkezik az app, akkor valami nincs rendben, mégis maradt elmentett gyorsítótári vagy egyéb személyes adat, amiből kiolvasva újra belép. Ha ez előfordulna, akkor ellenőrizd le újra, hogy biztosan letöröltél-e minden adatot az apptól az újratelepítés után, és kezdd újra a folyamatot.

2. Ha a fenti lépés után sem működik megfelelően az app, akkor az egyéb konfigurációs beállításokkal lesz a gond. Jó jel, ha erre rájössz, mert innentől kezdve nagyon könnyű dolgod lesz, csak kövesd légy szíves amit látsz. A bevezetőben írt akkumulátor kímélést kell kikapcsolni az alkalmazásnál.

iOS esetén:

Az Apple értesítési szolgáltatása (APN) felel az értesítések küldéséért iOS rendszeren.

A push értesítések továbbítását az Apple irányítja. A rossz vétel vagy instabil jel problémákat okozhat az értesítésekben. Ezek befolyásolhatják az akkumulátor-takarékos üzemmód aktiválását is.

A probléma megoldásához ellenőrizd, hogy:

1. Az iOS verziód a legfrissebb-e.
2. Az “InAlerts” alkalmazásnak rendelkeznie kell az Appstore legújabb frissítésével.
3. Állítsd a hangerőt megfelelő szintre (a csendes módot ki kell kapcsolni)
4. Aktiváld az iOS-eszközön az összes engedélyt (engedélyezd az értesítéseket, megjelenjen a kommunikációs központban, az app ikonja megjelenjen a képernyőn, illetve az értesítések megjelenhessenek a lezárási képernyőn).
5. Ha “feloldott” vagy használtan vásárolt iPhone-t használsz, ellenőrizd a hozzáférést kérlek(APN).
6. Az iOS 12 legutolsó verziójában az értesítéseket csoportosítva együtt jeleníti meg. ( tehát ha pl. kapsz Facebook-ról vagy egyéb helyről értesítést, akkor nem fogod külön-külön látni hanem egyben mindet ) Ennek kikapcsolásához menj a BEÁLLÍTÁSOK> ÉRTESÍTÉSEK> és válaszd a következő lehetőségeket: értesítések engedélyezése MINDIG, az előnézetek MEGJELENÉSE, a csoportos értesítések KIKAPCSOLVA.

ANDROID RENDSZEREKEN:

  1. Kapcsold ki a WiFI-t vagy a mobilinternet elérést, majd kapcsold újra be.
  2. Indítsd újra a készüléked. ( Kapcsold ki, majd újra be )
  3. A kapcsolat típusának módosítása: válts a Wi-Fi-ről a mobil internetre vagy fordítva.
  4. Ellenőrizd, hogy a “ne zavarj” mód ki van -e kapcsolva?

Ha a fentiek után továbbra sem működik a Catapush, de más appok meg igen, akkor biztosan az alábbiakról van szó: Akkumulátor-takarékos mód kapcsol be, az alkalmazások működését korlátozza a háttérben a rendszer, vagy az automatikus üzemmód-indítás le van tiltva. stb.

Általános Android-konfigurációk, amelyeket ellenőrizni kell:

– Ellenőrizd, hogy a “ne zavarj” mód ki van-e kapcsolva és a hang értesítés aktiválva van-e?

– Ellenőrizd az értesítések fogadását és a Google Play alkalmazás szolgáltatások értesítéseit: Ehhez menj légy szíves a beállítások-> Alkalmazások-> Értesítések / Google Play Szolgáltatások-> Aktiváld és / vagy ellenőrizd őket.

– Győződj meg arról, hogy az “Értesítések” menüpontban és a Google Play alkalmazás szolgáltatásoknál ki van kapcsolva a “háttér alkalmazás korlátozása” lehetőség. Ehhez menj kérlek a  Beállítások-> Adathasználat-> Menü vagy Beállítások-> Alkalmazások-> Értesítések / Google Play Szolgáltatások-> Adatok használata lehetőségre.

– Győződj meg arról, hogy az Értesítések és a Google Play alkalmazás szolgáltatások teljes hozzáféréssel rendelkeznek. Ehhez menj a  Beállítások-> Alkalmazások-> Értesítések / Google Play Szolgáltatások-> Hozzáférés lehetőségre.

– Ellenőrizd hogy be van-e kapcsolva az “automatikus adatszinkronizálás lehetőség” Ehhez menj kérlek a  Beállítások-> Adathasználat-> Menü-> Automatikus adatszinkronizálás opcióra.

– Aktiváld a “Tartsa a Wi-Fi kapcsolatot készenléti állapotban” opciót: Beállítások-> Wi-Fi-> Menü> további beállítások-> Wi-Fi készenléti állapotban. Bekapcsolt állapotban kell lennie(!!)

– Egyes eszközök opcionálisan optimalizálhatják a Wi-Fi kapcsolatot:  Az ellenőrzéshez navigálj légy szíves a Beállítások-> Menü> kiegészítő beállítások-> Wi-Fi optimalizálás lehetőségre. Itt az “aktiválva” opciót kell választani!

– Kapcsold ki az akkumulátor-optimalizáló eszközt. Ehhez menk a  Beállítások-> Akkumulátor-> akkumulátor-optimalizálás-> “Az összes alkalmazás megjelenítése” -> Értesítések-> és a “Ne optimalizálja” lehetőségre állítsd kérlek..

Kérjük, ne feledd a következőket:

 Ha manuálisan bezártad az alkalmazást, akkor nem kapsz értesítést, amíg manuálisan újra meg nem nyitod  (Ezek az Android korlátozásokból fakadnak).

– A helyfelszabadító, antivírus, tűzfal és külső felhasználású alkalmazások memória vagy memória optimalizálásai befolyásolhatják az értesítések helyes működését. Ezeket ellenőrizd mindenképp vagy töröld le nyugodtan, feleslegesek.

– Energiatakarékos módban a rendszer egyes alkalmazások értesítéseit kikapcsolhatja. Ezt is ellenőrizd le légy szíves.

Ezen túlmenően az Android rendszer márkától függően különböző kiegészítő konfigurációkkal rendelkezhet. A gyártók további módosításokat végezhetnek el az android rendszereken. Különösen a kínai gyártók  – Huawei, Xiaomi, ZTE stb. – alkalmaznak ilyeneket, a “nagyobb” gyártók általában nem. Másrészt a kínai piacon tilos a Google Play, ezért a különféle eszközökkel kell szabályozniuk a felhasználást. Tekintsd meg a legnépszerűbb márkák következő konfigurációit:

ASUS

Aktiváld az InAlerts(Riasztások vagy értesítések) automatikus indítását az alkalmazás SelfStart(Önindítás) rendszergazda beállításaiban.

Lenovo

Csatlakoztasd az InAlerts alkalmazást az eszköz ramjához (Nyisd meg az alkalmazáskezelőt, és rögzítsd az alkalmazás melletti ikont).

Huawei

Csatlakoztasd az InAlerts alkalmazást az eszköz ramjához (Nyisd meg az alkalmazáskezelőt, és rögzítsd az alkalmazás melletti ikont).Add hozzá az InAlerts alkalmazást az akkumulátorkezelő által védett alkalmazások listájához:Beállítások> Alkalmazások> Beállítások (alsó rész)> Speciális hozzáférés> Az akkumulátor optimalizálásának elmulasztása> Kattints a “megengedett” és a “Minden alkalmazás” elemre. Kattints az Inalerts elemre, majd az “engedélyezés” gombra. Egyéb más eszközökön:alkalmazások> start> Riasztások > NEM automatikus kezelés

Meizu

Csatlakoztasd az InAlerts alkalmazást az eszköz ramjához (Nyisd meg az alkalmazáskezelőt, és rögzítsd az alkalmazás melletti ikont). Hagyd, hogy az alkalmazás takarékos módban működjön: Beállítások-> Eszköz-> Energiagazdálkodás-> Energiatakarékosság-> Az energiatakarékosság optimalizálása-> Gazdaságos mód. Hagyd lehetővé az alkalmazás automatikus indulását. Hagyd, hogy az alkalmazás értesítéseket jelenítsen meg: Biztonsági központ> Értesítések megjelenítése.Az InAlerts hozzáadása a memóriagyorsítási listához: Biztonság (alkalmazások) -> Gyorsító-> Beállítások-> A memóriagyorsító fehér listája Hozzáadás az InAlerts-hez.

Xiaomi

Ez a gyártó úgy ismert, hogy többlet beállítási lehetőséget ad alapból,  ezért a legtöbb felhasználónak problémái vannak az értesítésekkel. Az alábbiakat ellenőrizd le légy szíves:- Engedélyezd a push értesítéseket: Beállítások-> Telepített alkalmazások->InAlerts-> Értesítések-> Értesítések megjelenítése.- Csatlakoztasd az InAlerts alkalmazást az eszköz ramjához (Nyisd meg az alkalmazáskezelőt, és rögzítsd az alkalmazás melletti ikont).- Deaktiváld az InAlerts akkumulátorral kapcsolatos korlátozásait az akkumulátor-konfigurációkban: Beállítások-> Akkumulátor és teljesítmény-> alkalmazások kiválasztása-> InAlerts-> Nincs korlátozás.- Aktiváld az InAlerts automatikus indítását a biztonsági központban. Lépj be a biztonsági központba -> alkalmazások kezelése-> InAlerts-> aktiváld az automatikus indítást_.

Samsung

Intelligens menedzser -> Opciók (jobb felső sarokban) -> Értesítések konfigurálása – engedélyezd a “teljesítmény romlását”.- Intelligens rendszergazda -> RAM -> InAlerts – Aktiváld az “Automatikus indítást”.
A modern Samsung Galaxy készülékekben is hasonló a folyamat: Ellenőrizd: Beállítások-> Kapcsolatok-> Adatfelhasználás-> forgalomkímélő. Nyisd mega  Beállítások-> Optimalizálás-> Akkumulátor-> Kivételek listája-> “…” elemet a jobb felső sarokban-> alkalmazás hozzáadása-Válasszd ki az „InAlerts” elemet a listából, és nyomjd meg a „Befejezés” gombot.-Vagy más terminálokon: Beállítások> Eszközkarbantartás> Akkumulátor> Azalkalmazás mindig inaktív. Helyezd be a betéteket ebbe a listába.

ZTE

Csatlakoztasd az InAlerts alkalmazást az eszköz ramjához (Nyisd meg az alkalmazáskezelőt, és rögzítsd az alkalmazás melletti ikont). Deaktiváld az InAlerts akkumulátorral kapcsolatos korlátozásait a következő konfigurációkban: Beállítások-> Akkumulátor-> Akkumulátor-megtakarítás-> összes alkalmazás-> InAlerts-> “Ne mentse” .Értesítések aktiválása: Beállítások-> Alkalmazások-> Bejelentések-> Értesítések-> “Fontosnak” tartja.

OnePlus

Aktiváld az “értesítési kapcsolót”.Adja hozzá az InAlerts fájlt a „Ne zavarja” kivételek listájához.Beállítások-> Akkumulátor-> Gazdaságos mód-> agresszív mód – deaktiválás.Beállítások-> Speciális (kiegészítő) -> Legutóbbi lista kezelése – válaszd a normál módot.Beállítások-> Akkumulátor-optimalizáló-> InAlerts – válaszd a „Ne optimalizálja” lehetőséget.

Gyakori csatlakozási problémák:

1) A stabilabb kapcsolat érdekében az eszköznek Wi-Fi-vel és aktív mobil adattal is rendelkeznie kell.

2) Ha a mobilhálózat vagy a Wi-Fi pontjai megváltoznak, az internetkapcsolat megszakadhat. Ebben az esetben kapcsold be és deaktiváld a repülőgép üzemmódot.

3) Néhány nyilvános Wi-Fi-hálózat engedélyhez van szüksége az internethez való hozzáférés előtt. Ez történik szállodákban, repülőtereken, szupermarketekben stb. A kapcsolat megszakadhat, ha egy eszköz készenléti állapotban van. Bármelyik oldalon nyisd meg a böngészőt, és ellenőrizd, hogy továbbra is csatlakozik-e rá.

4) Egyes Wi-Fi hálózatokban használhatnak tűzfalas védelmet. Ha erről van szó, akkor fordulj kérlek a rendszergazdához további információkért.

5) Az alkalmazás nem működik proxykiszolgáló vagy VPN-kapcsolat használatakor.

Ha ezen lépések követése után sem kapsz értesítést, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóddal, készüléked gyártójával.

II. “No new message” üzenetek

Ez a probléma érintheti egyaránt az androidos és almás felhasználókat is. Ha WIFI-ről is használod az appot, nem csak mobilnetről, akkor a csatlakozás során zavar léphet fel. Ennek a legjobb megoldása, ha csak mobilnetről használod az alkalmazást. Persze azt tudjuk, hogy ha van WIFI akkor a mobilnetnél jóval komfortosabb lehet, de ne felejtst el kérlek hogy a profi sportfogadás során nem lehetsz “röghöz” kötve, útközben is jöhetnek értesítések ha például sétálsz vagy biciklizel stb.és akkor is célszerű gyorsan reagálni. Ehhez pedig mindenképp javaslunk egy megbízható mobilnetet. Hidd el, megéri megteremteni ezeket a jó feltételeket!

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Artemisz csoport áprilisi eredmények

Összegzés: Áprilisban a hónap végén 25 tét profiton áll a csoport, de ebben a hó végi összegzésben nem a csoportról írnék részletesen, hanem inkább rólatok követőkről! És ez inkább egyfajta fejmosás lesz, mintsem dicséret… Sokan ránk találnak, előfizetnek, de nem...

2 hét alatt 100 tét profit VIP csoportjainknál!

Augusztus felénél járunk és bizony néhány csoport már most komoly profitban van!   Kezdjük az Artemisszel! Már megint?? Tehetik fel sokan a kérdést! Akiben ez a kérdés felmerül, vagy nem aktív előfizető, vagy nincs lehetősége Bet365 vagy az 1x klónoknál fogadni!...

Kinek jár az 50%-os kedvezmény és hogy lehet igénybe venni?

Jónéhány kérdés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a SportingGods bejelentése során felajánlott 50%-os kedvezmény kinek is jár pontosan és hogyan lehet felhasználni azt!   Íme a válasz: Minden alkalommal amikor adunk valami kedvezményt, azt lehetőleg úgy...